Prečo je granátové jablko také zdravé?
27.11.2024
Malé, červené, sladkokyslé a šťavnaté klenoty ukryté v guľatom červenom obale. Tak to je v skratke granátové...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » sodík
08.12.2024
V súčasnosti používame skôr jednoduchý názov tymián, ktorý je druhým názvom dúšky tymiánovej. Nenápadná...
27.11.2024
Malé, červené, sladkokyslé a šťavnaté klenoty ukryté v guľatom červenom obale. Tak to je v skratke granátové...
22.11.2024
Zemiaky sú chutná a zároveň výživovo hodnotná potravina. Pod hnedou šupkou sa skrýva biela alebo žltá...
14.11.2024
Tekvicové semeno je jedlé semeno tekvice. Semená sú typicky ploché a asymetricky oválne, majú bielu vonkajšiu...
23.10.2024
Špenát patrí medzi typické druhy zeleniny našich zemepisných šírok. Tradične ho pestujú záhradkári, ale...
02.09.2024
Slivka pochádza z Kaukazu, odkiaľ sa potom rozšírila do celého sveta. Ľudia jej pri rozširovaní pomáhali...
24.08.2024
Cesnak pozná ľudová medicína už veľmi dlho. Prvé zdokumentované zmienky o ňom siahajú do hlbokej minulosti,...
10.08.2024
Poľníček (Valeriana locusta var. Olitoria L.) je jednou z najvýživnejších odrôd hlávkového šalátu a jeho...
07.07.2024
Muškátovník pravý (Myristica fragrans) je vždyzelený strom, obvykle vysoký 5-15 m, ale občas dosahuje...
04.07.2024
Maliny boli známe už v staroveku a neskôr sa stali obľúbenou liečivou rastlinou stredovekých kláštorných...
27.06.2024
Niekto ho považuje za lahôdku, iný ho pre jeho prenikavú arómu nemôže ani cítiť. No aj tí najtvrdší odporcovia...
04.03.2024
Na čo by ste nemali zabudnúť na jar? No predsa na pŕhľavu dvojdomú (žihľavu alebo latinsky Urtica dioica)!...
05.10.2023
Súťaž krásy všetkých druhov ovocia by celkom isto vyhrala broskyňa. Je krásna na pohľad, mäkučká a zamatová...
02.10.2023
Rukola je starodávna listová zelenina, ktorej pestovanie sa začalo okolo 6. storočia. Má veľa výživových...
10.06.2023
Rebarbora sa často mylne označuje ako jeden z druhov ovocia, pričom v skutočnosti ide o zeleninu. Stáva...
24.04.2023
Nie je tajomstvom, že bobule sú pre nás dobré. Jahody, čučoriedky, ríbezle či maliny - všetky sú naplnené...
15.04.2023
Koreňová zelenina patrí k najzákladnejším surovinám v našej kuchyni. Spestríme ňou akúkoľvek polievku...
05.04.2023
Špargľa je vraj to najlepšie, čo sa u nás dopestuje. Napriek tomu sa v slovenskej kuchyni zatiaľ neudomácnila...
18.01.2023
Na pohľad ide možno len o takú trávičku, no opak je pravdou. Čerstvá a poctivo vypestovaná pažítka má...
19.07.2022
Žerucha je často prehliadaná listová zelená, ktorá obsahuje silné výživné látky. Jej malé, okrúhle listy...