Muškátový oriešok je korenie, s ktorým to netreba preháňať
07.07.2024
Muškátovník pravý (Myristica fragrans) je vždyzelený strom, obvykle vysoký 5-15 m, ale občas dosahuje...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » draslík
10.08.2024
Poľníček (Valeriana locusta var. Olitoria L.) je jednou z najvýživnejších odrôd hlávkového šalátu a jeho...
07.07.2024
Muškátovník pravý (Myristica fragrans) je vždyzelený strom, obvykle vysoký 5-15 m, ale občas dosahuje...
04.07.2024
Maliny boli známe už v staroveku a neskôr sa stali obľúbenou liečivou rastlinou stredovekých kláštorných...
27.06.2024
Niekto ho považuje za lahôdku, iný ho pre jeho prenikavú arómu nemôže ani cítiť. No aj tí najtvrdší odporcovia...
04.03.2024
Na čo by ste nemali zabudnúť na jar? No predsa na pŕhľavu dvojdomú (žihľavu alebo latinsky Urtica dioica)!...
28.02.2024
Zrelé hrozno je výborná náhrada za sladkosti, no určite z neho nepriberiete. Obsahuje približne 80 percent...
05.10.2023
Súťaž krásy všetkých druhov ovocia by celkom isto vyhrala broskyňa. Je krásna na pohľad, mäkučká a zamatová...
02.10.2023
Rukola je starodávna listová zelenina, ktorej pestovanie sa začalo okolo 6. storočia. Má veľa výživových...
08.08.2023
Pri predstave jahôd si vždy zároveň predstavíme nádherný a horúci letný deň. Sladké a červené jahody...
10.06.2023
Rebarbora sa často mylne označuje ako jeden z druhov ovocia, pričom v skutočnosti ide o zeleninu. Stáva...
21.05.2023
Žiarivočervené šťavnaté paradajky dozaista patria medzi najvydarenejšie produkty prírody. Paradajky majú...
24.04.2023
Nie je tajomstvom, že bobule sú pre nás dobré. Jahody, čučoriedky, ríbezle či maliny - všetky sú naplnené...
20.04.2023
S figami je to ako s datľami alebo olivami – buď ich zbožňujete alebo ich nemôžete ani cítiť. Do ktorej...
15.04.2023
Koreňová zelenina patrí k najzákladnejším surovinám v našej kuchyni. Spestríme ňou akúkoľvek polievku...
05.04.2023
Špargľa je vraj to najlepšie, čo sa u nás dopestuje. Napriek tomu sa v slovenskej kuchyni zatiaľ neudomácnila...
19.03.2023
Brokolica vznikla z divoko rastúcich druhov v severných oblastiach Stredozemného mora. Jej domovom je...
24.02.2023
Príchod jesene neznamená len nástup do školy, ochladzovanie či sezónu jabĺk. Významné miesto v tomto...
15.02.2023
Reďkovka na tanieri pekne vyzerá, a napriek nepatrnej veľkosti má výrazné účinky. Pri pohľade na malé...
01.02.2023
Paprika je prvotriedna zelenina a keby sme ju konzumovali častejšie, ušetrili by sme si mnohé problémy...
26.01.2023
Fazuľa je strukovina pochádzajúca pôvodne z Mexika, Strednej a Južnej Ameriky, kde je pre domorodé obyvateľstvo...